Луганск обстрелян с касетъчни боеприпаси

Луганск обстрелян с касетъчни боеприпаси

Публикувано от:

По информация на министерството на извънредните ситуации, обстрелът е бил воден с реактивни системи за залпов огън (РСЗО) с използването на касетъчни боеприпаси. По предварителни данни, снарядите са попаднали в квартала Пролетариата на Донбас и в района на улица „Лиза Чайкина“.

Луганск в нощта на четвъртък бе подложен на артилерийски обстрел с използването на касетъчни боеприпаси, заявиха от министерството на извънредните ситуации на Луганската народна република. Луганският информационен център съобщава, че,според ведомството, обстрелът е бил воден с реактивни системи за залпов огън (РСЗО) с използването на касетъчни боеприпаси. „Информацията за разрушенията и пострадалите в момента се уточнява“, се казва в съобщението.

Междувременно преговорите на „нормандската четворка“, посветени на мира в Украйна, продължават вече 9-то час.

Очевидци разказват, че Луганск е бил обстрелян от позициите на украинските силоваци. При това обстрелите на града се интензифицирали с началното на преговорите в Минск.

„От територията, която в момента се контролира от украинските силоваци, буквално на 30 километра от станицаЛуганская, именно оттам, както се предполага, е стреляно. Видяхме ракети, които летят по посока на Луганск“, отбеляза специалният кореспондент на телевизионния канал „Россия 24“ Артьом Кол.

По думите му, градът преди тази нощ не е бил обстрелван две седмици. „Идват съобщения, че ПВО-то на град Луганск около 20:00 часа е забелязало дрон. Направен е опит той да бъде свален със зенитни оръдия, но за съжаление без успех. Украинските силоваци са провеждали разузнавателни дейности, сега виждаме защо“, каза още кореспондентът.

По думите му, има връзка между активизирането на действията на украинските силоваци и началото на преговорите в Минск. „Днес по цялата линия на фронта бяха водени сражения. В момента украинските военни се държат така, като ранен и заклещен в ъгъла звяр, стрелят с всичко, което имат. Не се свенят да обстрелват мирни селища и градове“, каза още Кол.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=WFF2yTXv9bI[/embedyt]

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=5gFAYYFjBss[/embedyt]