Лоши новини за ДАЕШ: Руски бомбардировачи Ту-22М3 кацнаха в Иран, Каспийската флотилия излезе в открито море (ВИДЕО)

Лоши новини за ДАЕШ: Руски бомбардировачи Ту-22М3 кацнаха в Иран, Каспийската флотилия излезе в открито море (ВИДЕО)

Публикувано от:

Пристигналата руска авиация в иранската авиобаза Хамадан се подготвя да нанася удари по терористите в Сирия, предава Warfare Worldwide в Twitter. На поместените снимки се виждат поне 4 бомбардировача-ракетоносци с далечно действие Ту-22М3 и кацащ транспортен самолет Ил-76. Същевременно Vesti.ru информира, че руското министерство на отбраната е изпратило запитване до правителствата на Ирак и Иран за използване на въздушното пространство на тези страни за прелитане на крилати ракети.

Според официалната версия ракетите ще бъдат задействани по време на учение на руския Военно  морски флот. Както съобщава пресслужбата на Южния военен окръг на 15 август група кораби от Каспийската флотилия е напуснала постоянния си пункт за базиране “Затон Золотой” в Астрахан и е започнала провеждането на звустранни учения в морските полигони на Каспийско море. В ученията са задействани повече от 20 кораби, катери и други съдове на флотилията.

БЛИЦ припомня, че именно от акваторията на Капийско море м.г. бяха нанесени удари с крилати ракети по обекти на “Ислямска държава” в сирийските провинции Ракка, Идлиб и Алепо. (ВИЖ ВИДЕОТО). Следва да се напомни още, че Русия, Иран и Сирия създадоха съвместен информационен център за борба с ИД.