Photo by Matt Cardy/Getty Images

Photo by Matt Cardy/Getty Images

Лидерите от Г-20 се събраха за обща снимка

Публикувано от:

Лидерите на водещите световни икономики, участващи в срещата на групата им Г-20 в Хамбург, се събраха за официалната си обща снимка, предаде ДПА и Блиц

Като домакин на срещата в центъра на групата бе германският канцлер Ангела Меркел, застанала между ръководителите на Китай и Аржентина. Китай беше домакин на миналогодишната среща на върха, а Аржентина ще организира следващата догодина. Официалната обща снимка на лидерите е дългогодишна традиция.

Американският президент Доналд Тръмп застана на първия ред, а руският му колега Владимир Путин – в противоположния край на сцената, на която се наредиха лидерите, отбелязва Асошиейтед прес.

Германското правителство публикува във Фейсбук видеоклип от неофициалната среща на Тръмп и Путин в кулоарите на Г-20, в който двамата се ръкуват за първи път. Ръкостискането им е включено в монтаж от кадри с лидерите, които се поздравяват при срещата си. Клипчето с ръкуването на президентите на САЩ и Русия е последвано от второ, в което Тръмп потупва дружески Путин по гърба.

Срещата между Путин и Тръмп е едно от най-чаканите събития. Вчера Тръмп се въздържа да хвърли цялата вина върху Русия за намесата в президентските избори в САЩ миналата година, отбелязва агенцията. На път за общата снимка Тръмп размени няколко думи с австралийския премиер Малкълм Търнбул, а после се спря до френския президент Еманюел Макрон. Тръмп е очакван в Париж следващата седмица за националния празник на Франция – Деня на Бастилията.