Лавров подчерта необходимостта от затваряне на границата между Турция и Сирия

Ръководителите на външнополитическите ведомства на Русия и САЩ Сергей Лавров и Джон Кери са обсъдили снощи по телефона ситуацията в Сирия и руските предложения за съвместни операции против действащите там терористични групировки и други незаконни въоръжени формирования, които не спазват режима на прекратяване на огъня, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение от МВнР на Русия.

„Сергей Лавров отново подчерта необходимостта от затваряне на сирийско-турската граница, откъдето продължава инфилтрацията на терористи и изпълняване на обещанието на Вашингтон за разграничаване на свързаната със САЩ сирийска опозиция от групировката „Джебхат ан-Нусра“, която не спазва примирието“, отбелязаха от руското външно министерство.

Страните са се договорили да активизират работата със всички сирийски и заинтересовани страни с цел постигането на стриктното изпълняване на решенията на Международната група за подкрепа на Сирия и резолюции 2254 и 2268 на Съвета за сигурност на ООН, отбелязаха от МВнР на РФ.

Разгледани са били и други актуални международни теми, включително и украинската криза, както и някои въпроси от двустранните отношения.