Лавров: Обама се страхува повече от Русия, отколкото от Ислямската държава

Лавров: Обама се страхува повече от Русия, отколкото от Ислямската държава

Публикувано от:

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия е на второ място в списъка на заплахите, обявени от президента на САЩ Барак Обама по време на 69-ата сесия на Общото събрание на ООН, предаде «Гласът на Русия».

“Що се отнася до речта на президента на САЩ, ние сме на второ място като заплаха за международния мир и сигурност. На първо е вирусът Ебола, а на второ – “руската агресия в Европа”, и чак на трето – “Ислямската държава” и другите терористи”- отбеляза министърът.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров посъветва американците да не делят терористите на лоши и добри. По думите на дипломат номер едно това е недопустимо.

В интервю за телевизия “Пети канал” той напомни, че “Ислямската държава”, обявена сега за главен враг на Вашингтон, е съставена от същите хора, получавали “мощно финансиране” от чужбина в периода на сваляне на режима в Либия и че в Сирия са били правени същите опити. Тогава “всички средства бяха добри” за американците и европейците и те заявиха, че “поддържат борбата срещу тези антинародни режими”, каза Лавров. По думите му Москва е предупреждавала Запада, че в редиците на бунтовниците има много “екстремисти и терористи”, но предупрежденията са били пренебрегвани. “Ако се борим с тероризма, трябва да правим това навсякъде и винаги. Не бива да смяташ терористите за “добри”, защото те помагат за свалянето на лидер, който лично на теб не ти харесва, въпреки че е избран, легитимен и оглавява страна членка на ООН”, заключи външният министър на Русия. Обвинявайки Вашингтон в “двоен стандарт” по отношение на тероризма Сергей Лавров каза, че според САЩ “лоши” са терористите, които “убиват американци”.