Лавров нe носи телефона си на важни срещи заради страх от подслушване

 Лавров нe носи телефона си на важни срещи заради страх от подслушване Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че не носи мобилния си телефон по време на разговори, засягащи „чувствителни въпроси“, тъй като се притеснява устройството да не бъде хакнато.

„Самият аз се опитвам да не нося телефони на разговори, засягащи чувствителни въпроси“, каза Лавров по време на пресконференция в Москва със своя германски колега Зигмар Габриел. „Поне засега изглежда успявам да не попадам в неприятни ситуации“, допълни още той.

Той дори се пошегува, че освен телефони американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ) може да прониква и в хладилници. Шегата му е във връзка със скорошните разкрития на сайта „Уикилийкс“, според които ЦРУ е разработило софтуер, с който може да превръща телефони и телевизори в подслушвателни устройства, както и да прониква в управлението на автомобили.

Цели на хакерите на ЦРУ са айфони на „Епъл“, продукти със системи „Андроид“, софтуер на „Майкрософт“ и „Самсунг“, смарт телевизори, автомобили, както и дори личният телефон на американския президент Доналд Тръмп.

Източник:  БГНЕС