Лавров и Кери ще обсъдят Сирия, Украйна и Северна Корея

Руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Джон Кери ще обсъдят днес по време на среща в Цюрих въпросите, свързани със Сирия, Украйна, Северна Корея, както и редица двустранни въпроси. Това съобщи заместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Богданов , предаде ТАСС.

„Лавров и Кери ще обсъдят двустранните отношения между Русия и САЩ, Сирия, Украйна, Северна Корея и други теми. Има много въпроси, които представляват взаимен интерес за Вашингтон и Москва. Припомням, че министрите се срещат в съответствие с договореностите между държавните глави“, заяви дипломатът.

В частност, по думите на Богданов, политиците ще отделят внимание на проблема с тероризма в Сирия и съставянето на списък с терористичните организации. Той отбеляза още, че Москва разчита на това, че междусирийските преговори ще започнат на 25 януари.

„Ако ние сме предвидили 25 януари за начало на междусирийските преговори, то трябва да бъдат решени проблемите, които са останали нерешени, – подчерта Богданов. – Надяваме се, че успеем в тези срокове, защото трябва да изпълним резолюцията (на Съвета за сигурност на ООН). Там се посочва, че преговорите трябва да започнат през януари“.