Лавров: Западът продължава да използва темата за Втората световна в информационните атаки срещу Русия

Западните страни продължават с опитите си да използват темата за Втората световна война за медийни атаки срещу Русия, заяви руският външен министър Сергей Лавров във вторник по време на речта си на заседанието на Руския организационен комитет „Победа“, предаде ТАСС.

„Миналата година, независимо от опитите, предприети от някои западни страни да омаловажат московските тържества, ние успяхме да осигурим значително международно участие в честването на 70-ата годишнина от Победата във Великата Отечествена война и да огласим широко темата за Великата Победа като цяло“, отбеляза Лавров.

„Ние виждаме, че западната информационна кампания срещу Русия продължава, не спират опитите да се използва тематиката на Втората световна война за медийни атаки срещу страната ни, — каза той. – В тази обстановка разпространяването на обективна информация за решаващия принос на нашата страна за разгрома на нацизма, последователното лансиране на тезата за недопустимостта от пренаписването на значението на Победата остават безусловен приоритет в дейността на министерството на външните работи, съвместно с другите ведомства“.