Лавров: Западът изгуби интерес към разследването на Boeing 777

Лавров: Западът изгуби интерес към разследването на Boeing 777

Публикувано от:

Москва остава с впечатлението, че изведнъж всички са изгубили интерес към разследването на случая с крушението на малайзийския Boeing 777 в източна Украйна. Това заяви руският външен министър на пресконференцията в понеделник, предаде РИА Новости.

„Създава се впечатление, че всички останали са изгубили интерес към разследването. След първите, резки, на границата на истерията обвинения срещу Русия и опълченците (веднага след крушението), изведнъж всички сякаш са напълнили устите си с вода и млъкнаха. Реално, в последно време само ние се опитваме да запазим вниманието към този много сериозен проблем”, отбеляза Лавров.

Той подчерта, че Москва ще продължи да настоява и да търси истината за трагедията. „Ние ще търсим истината, както и истината „по делото на снайперистите на Майдана в Киев, които разстрелваха полицаи и демонстранти”, за трагедията в Одеса на 2 май и за аналогичните събития в Мариупол. Москва няма да позволи да се забулят и заличат престъпленията и настоява виновните за тях да понесат наказание”, добави министърът на външните работи на РФ.