Кънингам: САЩ разиграват спектакъл, докато Русия се бори с тероризма

Западните медии неохотно отразяват военните успехи на правителствената армия, действаща с подкрепата на руските ВКС в Сирия, докато последната глава в сирийския конфликт може би е на път да бъде завършена, счита американският анализатор Финиън Кънингам.

Според него, сирийският град Алепо почти напълно преминава под контрола на правителствената армия.

Западните медии обаче, предпочитат да пишат за кандидатурата на Хилари Клинтън, която обещава, че ще се бори с тероризма в Близкия изток, докато Русия постига реални успехи в тази насока, се казва в статията.

Противниците на сирийската армия – това е съвкупност от незаконно въоръжени групи, сред които и откровено терористични, имащи връзки с Ал Кайда. „Западните медии и правителства се занимават с цинична игра на думи, наричайки подобни хора „умерени“ или „метежници“, отбелязва анализаторът.

По думите му Вашингтон и съюзниците му в региона носят отговорност за много от престъпленията, случили се по време на сирийския конфликт.

По този начин западните медии са принудени изкуствено да отклоняват вниманието от ситуацията в Сирия, за да избегнат неприятната истина, че страните им са участвали в спонсорирането на тероризма, пише още Кънингам. Именно с това, според него, са свързани многобройните изказвания на Клинтън, че тя ще доведе Америка и целия свят до победа над тероризма.

„Тази абсурдна лъжа, буквално спираща дъха, стана възможна благодарение на това как западните медии изкривяват реалността в разказите си, игнорират фактите и изопачават перспективите“, отбелязва анализаторът.

Истината се състои в това, че Русия и Сирия удържат историческа победа над терористичната агресия, която Западът подкрепя, резюмира Кънингам.