Кристиан Костов няма как да получи зрителски вот от Русия за „Евровизия“

„След като руската участничка не е на Евровизия, това означава, че Евровизия официално не се излъчва в Русия, т.е. хората на територията на Русия не могат да гласуват на финала“. Така в ефира на Нова телевизия Драгомир Драганов попари окончателно всички надежди на българите, че Кристиан Костов ще бъде подкрепен от Русия в зрителския вот за финала.

 Припомняме, че Кристиан е роден в Москва. Майка му е от Казахстан, а баща му е българин от Ямбол.

На 11 влиза в детската вокална група „Непоседы”. Това е най-популярното студио за деца в Русия. През 2011 г. участва в конкурса „Нова вълна”, който тогава се провежда в Украйна. Явява се като представител на България.

След това Кристиан решава да опита късмета си в „Гласът на Русия”. Включва се в най-популярното тамошно шоу в сезона през 2013-2014 г. и стига до финалната шесторка.

Финалът на „Евровизия“ е утре (13 арил). България участва на „Евровизия“ от 2005 г. и това е нейното 11-о участие (не изпращаме свои представители през 2014 г. и 2015 г.). В историята си страната ни е достигала до финал само два пъти – през 2007 г. с „Вода“ на Елица и Стунджи, класирали се на 5-о място, и през 2016 г. с „If Love Was a Crime“ на Поли Генова, достигнала престижното 4-о място.

Източник: actualno.com