Крисия очарова и Крим

11-годишната Крисия Тодорова от Разград събра аплодисментите на публиката и в Крим, съобщи „Дарик“. На 11 август бе първият концерт от осмото издание на Международния конкурс за млади изпълнители на поп музика „Детская новая волна“, в който Крисия е представителят на България.

За изпълнението си на „Планетата на децата“ тя получи от журито осем оценки 11 и две – 10, максималният показател е 11. Само оценки 11 е получила представителката на Казахстан Данелия Тулешова, а с точка по-малко – Гайа Каучи от Малта – победителката в „Детска Евровизия 2013″. Така във временното класиране Крисия е на трето място.

Председател на журито е народният артист на Русия, продуцент и композитор Игор Крутой, сред членовете на оценяващата комисия са известните изпълнители Филип Киркоров и Лев Лещенко.

Тази вечер Крисия открива втория конкурсен концерт с изпълнение на „Я бы хотела нарисовать мечту“ на Юлия Началова. Днес ще се състои гала концертът.

Общо 15 музикални таланти от 6 до 12 години, представители на 12 държави, участват в конкурса „Детская новая волна“, който се провежда в международния детски център „Артек“ в Русия.