Крим се превръща в любимо място за почивка на руснаците

В условията на западните санкции и поскъпването на валутата Крим, както през съветските времена, отново се превърна в любимо място за почивка на руснаците.

Търсенето от страна на руските граждани за почивка в Крим вече превиши двойно показателите за 2014 г., съобщи изпълнителният директор на туристическите оператори в Русия (АТОР) Майя Ломидзе, цитирана от ТАСС.

По данни на организацията през изминалата година на полуострова са прекарали почивката си 2 млн. туристи от регионите на Руската федерация.

„Ранното резервиране показва, че търсенето на Крим за почивка миналата година е нараснало двойно. Засега не разполагаме с точни данни за руснаците, желаещи да почиват на полуострова, туроператорите не ги оповестяват“, каза тя.

Руснаците запазват почивката си в Крим предварително и доста по-рано заради по-ниските цени на самолетните билети, поясниха от АТОР.

„През високия туристически сезон самолетните билети до Крим ще се продават на максимална цена. Затова сега хората масово резервират почивката си през лятото“, уточни Ломидзе.

Миналата година в Крим са почивали общо около 3,8 млн. туристи. До 2017 г. местните власти възнамеряват да увеличат този показател до 5,1 млн.

За превръщането на Крим в международен туристически център за три години ще бъдат заделени 9,4 млрд. рубли.