В Кремъл обясняват поредната информационна атака с „високия градус на путинофобията“

В Кремъл обясняват публикуването на поредната информационна атака срещу Владимир Путин с „високия градус на путинофобията“. Това заяви пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

„Подобни атаки са насочени към външната аудитория. Очевидно е, че навън градусът на путинофобията е достигнал такова ниво, че на практика не трябва да се говори добро за Русия, за успехите и действията й. Трябва да се говори обаче лошо, и то много, обилно. А когато няма какво да се каже, трябва нещо да се скрие“, заяви говорителят на руския президент.

Песков свърза поредната информационна атака срещу Путин с необходимостта да се „убие“ позитива от успехите на Русия в Сирия.

„Ако си спомним ситуацията с Палмира, стратегическия обрат на ситуацията в Сирия с подкрепата на Русия, то това е очевиден успех. Той фигурираше малко в чуждите медии и се наблюдаваше тенденция на премълчаване. Естествено, подобен потенциално позитивен информационен поток трябваше с нещо да се прекъсне“, каза той.

Песков отбеляза, че, независимо от това, че разследването е било посветено като цяло на корупционните схеми, в които участват лидерите на други страни, „за нас е очевидно, че основната цел на подобни атаки винаги е бил и продължава да бъде нашият президент“, особено в контекста на наближаващите парламентарни и президентски избори.