Кремъл: Никакви заплахи не са способни да повлияят на политиката на Русия за борба с тероризма

Публикуваните в медиите заплахи от страна на екстремистите по адрес на Русия няма да повлияят върху провежданата от руските власти политика за борба с тероризма. Това заяви пред журналисти в понеделник говорителят на руския президент Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

„Разбира се, ние с отнасяме с необходимото внимание към подобни публикации. Те биват отчитани от спецслужбите, отговарящи за антитерористичната дейност и за гарантирането на сигурността“, каза той.

„Вероятно необходимите мерки се предприемат и по линия на Министерството на отбраната в хода на изпълняването на операцията на руските ВКС в Сирия“, добави Песков.

„В същото време подобни заплахи не са способни по никакъв начин да повлияят на последователната политика на Русия и президента Путин за борба с международния тероризъм, която безусловно ще продължи във всички направления“, заяви прессекретарят на руския лидер.

Той добави, че Владимир Путин е информиран за публикациите в медиите за заплахите от екстремистите по адрес на Русия и призова да не се преувеличава значението на подобни изявления.

„Не трябва да се преувеличава значението на подобни видеа“, счита той. „Разбира се, докато се води борба с терористичните групировки и те биват пристискани на места, те използват тактиката на сплашването“, каза Песков.

Той заяви още, че „всичко това се докладва на президента“ и добави, че „темата за сигурността постоянно фигурира в контактите на държавния глава с ръководителите на силовия блок“.