Кремъл не се намесва в политиката на САЩ и няма да празнува победата на когото и да било

Кремъл не се намесва във вътрешните работи на САЩ и няма да празнува победата на когото и да било от кандидатите за президентския пост в страната. Това заяви пред журналисти говорителят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки думите на кандидат-президента от Демократическата партия на САЩ Хилари Клинтън, която по-рано каза, че ако Тръмп спечели изборите, то „в Кремъл ще празнуват“, предаде ТАСС.

„А поводът за празника какъв ще е? Не разбирам просто поставянето на въпроса, затова не мога да отговоря“, заяви Песков.

Той подчерта, че Москва не се намесва във вътрешните работи на други държави.

„Искам да ви припомня последователната позиция на президента Путин относно това, че Русия благотворно се различава от много други страни: ние никога не се месим във вътрешните работи на други държави“, каза Песков. „Затова, естествено, ние считаме, че най-добрият кандидат за президент на Съединените американски щати ще бъде този, за когото ще гласува мнозинството американци. При всички особености на американската избирателна система“, каза още представителят на Кремъл.