Кремъл игнорира протеста на Киев срещу посещението на Путин в Крим

Кремъл игнорира протеста на Киев срещу посещението на Путин в Крим

Публикувано от:
От Кремъл коментираха протестната нота на Киев във връзка с вчерашното посещение на Владимир Путин в Крим за участие във форума на Общоруския народен фронт (ОНФ) в Ялта,  съобщи “Российская газета”
“Украйна традиционно протестира, ние традиционно не й обръщаме внимание. Президентът посещава тези региона на Руската Федерация, които смята за нужно”, каза пред журналисти  говорителят на руския президент Дмитрий Песков.”Това е вътрешен въпрос за Русия и не засяга други държави, включително и Украйна”, отсече той.”РГ” припомня, че в сряда украинското външно министерство протестира срещу визитата на руския президент в Крим и изпрати съответната нота до руското дипломатическо ведомство.На форума в Ялта Путин разкритикува Украйна за енергоблокадата на полуострова преди година, като отбеляза, че тези действия на властите граничат с престъпления срещу човечеството.

“Интересно на какво разчитаха хората, предприели тази глупост? Просто не разбирам…Че всички ще паднат на колене и ще им се молят за подаяния? Удивително просто. Удивителни идиоти”, каза Путин.

 

Източник: “Руски дневник”