Корчинский: Ще влезем в Москва и ще превземем Кремъл

Бившият лидер на десните радикали и воюващият с Новорусия националист Дмитрий Корчинский заяви в ефира на един от украинските канали, че ще превземе Кремъл, предаде „Звезда”.

По думите на Корчинский в редовете на украинските батальони (най-вероятно става въпрос за така наречената Национална гвардия) искат да направят състезание, в което на победителя ще бъде разрешено да „превземе Кремъл”.

„Разбира се в батальоните съществува ревност и конкуренция- все пак всички сме хора, но ние заявихме пред всички, че когато дойде края на тази война той ще бъде на територията на Москва и ние искаме нашият батальон да се настани в Кремъл”, заяви радикалът.

Той смята да отговаря за утилизацията на този комплекс и призовава останалите от Националната гвардия да се заемат с Рубльовското шосе.

В същото време, съгласно данни от опълчението на Новорусия, тези „батальони” първи бягат от бойното поле и не се отличават с някакви военни умения. По време на настъпленията през август и септември опълченците разгромиха няколко от тези батальони, а на мястото на техните лагери бяха открити спринцовки и опаковки от силни медикаменти.