Корнелия Нинова: Ако управляваме, в България ще се строи и няма да се краде

Част от колегите депутати показаха лошо възпитание и господин Радев реагира. Още в момента в който започна да говори за неслучилите се реформи в дясно започнаха реплики и подхвърляния. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерката на БСП „Лява България“ в ефира на Нова телевизия.

„Не знам кой точно е предизвикал репликата „Имате още седмица“, но тя беше заради непристойно поведение. Така Румен Радев показа характер“, каза Нинова.

Не знам дали на 26 март ще са изборите. Ние предлагаме датата, но решението е негово, призна тя.

„Не смятам, че има умисъл в пропуска да не се здрависа с министър-председателя в оставка Бойко Борисов“ добави тя. Според нея речта на Румен Радев е била последователна и се е виждала приемственост.

„Впечатлена съм, че тема по тема и дума по дума той препотвърди всичко, което пое като ангажимент към българския народ. Уважително се отнесе към всички предишни президенти. Той не беше конкретен в решенията, но той не е министър-председател. Президентът Радев просто начерта проблемите“, заяви тя.

„Категорично заяви, че ЕС и НАТО са съюзи на България са наши партньори, но ще работи и за сближаване на отношенията с Русия“, констатира Нинова.

Корнелия бе запитана според БСП какъв е Крим – руски или украински. Лидерката на социалистите заяви, че Крим е такъв, каквито се чувстват гражданите му. Виктор Николаев се опита тактично да я захапе „Значи, все пак, казвате, че е руски“, но Нинова не се поддаде на провокацията и повтори думите си.

„Не тълкувам служебен кабинет, за да не се тълкува като намеса. Партията не може да коментира такова нещо. Това, което правим е част от промяната в България. Ставаме нормална държава с разделение на властите. Вярвам, че Румен Радев ще направи добър избор”, каза Нинова.

„Глупаво е това с хвърлянето на ябълки, коментира Нинова замеряне с ябълки на последната пресконференция на президента Росен Плевнелиев.

Не разсъждавам дали ще бъда премиер. Първата задача е платформата. Представянето й пред България, избори и след това, ще видим”, каза тя.

„Към днешна дата няма да разберете дали ще управляваме в коалиция, защото има повече от две неизвестни. От сега никой не може да каже кой ще влезе в парламента. Винаги може да има изненади. Второ, никой не може да каже кой с какви депутати ще влезе. Третото никой още не е видял кой с какво отива на избори”, заяви лидерът на БСП.

„Няма да спираме проектите на ГЕРБ за инфраструктурата, защото има европейски средства, които България получава за тези неща. Обаче ние няма да крадем”, добави тя.