Корабът „Вицеадмирал Кулаков” постави рекорд по продължителност на плаването

Големият противолодъчен кораб (БПК) „Вицеадмирал Кулаков” постави рекорд по продължителност на похода, прекарвайки в морето повече от 260 денонощия.Това съобщи пред журналисти началникът на пресслужбата на Северния флот (СФ) капитан Вадим Серга, цитиран от ТАСС.

„Личният състав на БПК„Североморск” посрещна Нова година в Червено море. Екипажът на друг БПК „Вицеадмирал Кулаков” отбеляза празника при прехода си през Атлантическия океан в главната база на СФ – Североморск. Моряците на този кораб са далеч от дома вече повече от 260 денонощия. Такъв дълъг преход е рекорден по продължителност на плаването на надводен боен кораб за целия постъветски период от историята на СФ”, заяви Серга.

Каютите и столовите на корабите са били украсени с новогодишни елхи. За екипажа са организирани театрални представления и концерти, а моряците са получили подаръци от близки и роднини, предвидливо изпратени по-рано за празника.

„Командващият СФ адмирал Владимир Корольов изпрати поздравителни телеграми до екипите на бойните кораби, изпълняващи задачи в далечни морски и океански зони. Той отбеляза, че 2015 г. за СФ е историческа, тъй като флотът се е превърнал в основа на новото обединено стратегическо командване, формирано в Арктическата зона”, съобщи още Серга.