Концерт под надслов «Съединението прави силата»

Фолклорът е сила

На 19 март в Камерната зала на Московския държавен дом на музиката се проведе концерт под надслов «Съединението прави силата» с участието на солисти от Оркестъра за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов, солисти от хора «Мистерия на българските гласове» и Държавния оркестър «Гусляры России» при Московската държавна филхармония с диригент Максим Евтушенко.

Концертът бе част от програмата на Посолството на Р. България и на Българския културен институт в Москва по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, във връзка с водещия в областта на културата приоритет на Председателството ни – културното наследство и в контекста на обявената Европейска година на културното наследство – 2018 г.

Концертът включваше богата програма с авторски произведения на Димитър Христов, както и великолепни български народни песни и фолклорни изпълнения от различни етнографски региони на България. Публиката щедро благодареше на изпълнителите с аплодисменти и викове «Браво»!

error: Съдържанието ни е авторско!