Конашенков: Терористите готвят атаки в провинция Алепо в Сирия

Група терористи, действащи на територията на Сирия, готвят мащабни атаки в провинция Алепо, заяви официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС. Той изрази сериозна загриженост от положението в този район.

„Практически всеки ден в руския център по примирието постъпва информация за пристигането в Алепо на нови групи терористи, което свидетелства за подготовката на широкомащабни бойни действия в тази провинция“, заяви Конашенков на специален брифинг в град Палмира.

По този повод той отбеляза, че „след въздушно разузнаване и определяне на точните координати самолети на руската авиационна група са нанесли удари по струпващите се в предградията на град Алепо подкрепления на терористите“. В резултат на атаката на руските самолети терористите са отстъпили, добави генералът.

Той отбеляза още, че в Палмира е започнала да действа група руски сапьори, които разминират територията на историко-археологическия комплекс. През първия ден те са обезопасили около 20 хектара от площта му, като са открили и обезвредили над 150 взривни устройства, заложени от джихадистите при отстъплението им.