Командирът на сръбските четници: Заедно с българите ще пресечем американския и ислямския тероризъм на Балканите

Командирът на сръбските четници: Заедно с българите ще пресечем американския и ислямския тероризъм на Балканите

Публикувано от:

Командирът на четниците Братислав Живкович обяви, че бригадата му лично трябва да се увери, че стрелбата в Куманово е прекратена. “Имаме доклади от нашите хора по места, че сраженията са приключили, но делегацията на четническото движение взе решение да отиде в Куманово. Считаме, че е важно лично да се уверим, каква е ситуацията”, каза за сръбския “Правда” Живкович.

– По време на посещението си ще срещна с различни официални лица, с които имам лични контакти вече дълго време и ще отида на най-големите исторически забележителности около Куманово. Не е нужно да ви напомням, че Куманово, както и долината на Пчиня са от историческо значение за нашето четническо движение. Тук се формирахме и официално стъпихме на историческата сцена, откъдето най-добре можем да защитим православна Сърбия. Тук ние се чувстваме като у дома си. Тероризмът няма име или фамилия. Ислямизмът е злото на света. Албанците са активирани от Америка и точно тя стои зад всичко това, смята Живкович.

– Защо сърбите трябва да защитава Македония, когато тя призна Косово и през 1999 г. позволи на войските на НАТО да окупира част от територията ни?
– Мога да отговоря, че е заради родниските, историческите и всички останали връзки, но отговорът защо четническото движение ще се противопостави на шиптърската атака е много по-прост! Там живеят сърби! Там живеят православни! С хората там сме от една и съща кръв и религия. Това, че Македония е признала несъществуваща и фалшива държава “Косово”, за нас е без значение, защото ние не отиваме да защитаваме македонското предателско правителство, както и в Косово и Метохия не сме защитили Милошевич, а святата сръбска земя, Лазаревата клетва, наша люлка и завещание.

– Добре ли са посрещнати сръбските четници в Македония?
– Дали сме добре посрещнати от македонските шовинисти? По-скоро не, но това може да се каже и за черногорските и българските, но това нас не ни интересува. Обикновените хора страдат от същите злини, от които и ние сме страдали. И не се заблуждавайте, че утре албанските терористи няма да нападнат по същия начин Прешево и Буяновац, и Лесковац, може би.
Хората са щастливи от нашата подкрепа. Получихме стотици обаждания и съобщения, с които ни приветстват, подкрепят и благодарят. Змията трябва да се удари в главата, а размърдването на албанците показа, че се тя се крие в Косово и Метохия. Така че всички заедно – и Сърбия, Македония и Черна гора, където има същия проблем, трябва да я ударим. А четниците ще бъдат силната ръка за окончателния срив на американската хегемония и албанския тероризъм на Балканите.

– Вашето четническо движение си сътрудничи със сродни организации от България. Вие сте заедно в Новорусия. Сърбите и българите заедно ли ще защитават Македония от албански терористи?
– Още не съм се чул с българите, но със сигурност в близко бъдеще ще трябва да седнем заедно и да изготвим платформа за превантивни и дългосрочни действия срещу американския и ислямския тероризъм и хегемония на Балканите. Никой друг да не крои съдбата ни. Православието трябва да вземе съдбата си в свои ръце./БЛИЦ