Кобрата: Най-после се видя ясно кой е простакът

В понеделник световният шампион Владимир Кличко обиди Кубрат Пулев. Когато двамата с брат му Витали направиха ритуално влизане в студените води на река Днепър, украинецът нарече Курбат Пулев „засранец“. В превод това означава, задник, посерко, насран човек, а точните думи на Кличко бяха: „За да бъде боят интересен, и двамата боксьори трябва да се постараят, както стана в боя с Пулев. Единственото положително нещо, което мога да кажа за този засранец, е, че той излезе да побеждава и не бягаше от боя. Затова мачът стана зрелищен.“
Резонно „Труд“ потърси Кубрат Пулев за коментар, но вместо интервю се получи дълга тирада от Кобрата по въпроса:
Доволен съм, че най-после се видя много ясно и много точно кой е простакът от нас двамата. Защото, когато аз казах истината и преди мача, и особено след него, веднага се намериха хора у нас, които ме обвиниха в много грехове, невъзпитано държание и какво ли още не. Не съм им обиден, защото всеки има право на мнение.
Но държа да е ясно, че аз никога, ама никога не съм обиждал Кличко като човек. А отдавна съм наясно, че той е много добър боксьор, но не е добър човек. Дори когато се тиражираха мои думи, че бил „момиче“, аз казах, че се държи като момиче. Казах го на немски, не намерих точната дума и казах буквално „държи се като момиче“, а не самият той е момиче. Което грешно беше разпространено и тиражирано. Повтарям – никога не съм си позволявал да обиждам човека Кличко. Виж – за боксьора Кличко е съвсем друго.
Казвах, и пак ще го повторя – той избягва системния допинг контрол. Не се явява на проверки, скривайки се зад някакви правила на Германския боксов съюз. Но и за децата е видно, че по този мого важен въпрос не бяхме равнопоставени преди боя. Мен ме проверяваха всеки път, когато си дойдех в България. А него нито веднъж. Е, какво да си мисля тогава? Да не говорим, че не само по отношение на допинга и на проверките той беше в много по-силна позиция още преди да се качим на ринга. Да не повтарям и цялостното отношение на организаторите на мача към моя щаб, към българските журналисти и тяхното пренебрегване, към тесните ръкавици, които ми дадоха…
Какво означава според вас фактът, че той отложи мача и го пренасрочи? Това отношение на световен шампион ли е? Или на човек, който иска да спечели максимално много дивиденти преди боя? Аз моите грешки си ги знам, видял съм ги и ще се опитам да ги поправя. Но ние не бяхме в равни позиции преди мача и това трябва да е известно на всички.
Ето че сега, вече абсолютно просташки, си позволи да ме обиди лично. Това наистина показва какъв е Владимир Кличко – арогантен тип, който не се държи като световен шампион.
В случая ме е яд най-много, че си позволява да ме напада в лично качество. Така напада един българин. И ми се иска всички вече да са разбрали кой какъв е и от какви позиции говори преди, а сега и след мача. Жалко е еветовен шампион, носител на поясите на четири световни федерации, да се държи по този начин. Кличко просто е жалък в опита си да ме обиди, защото цял свят видя, че той отложи мача без причина. И сега е още по-жалък, като ме обижда. Всеки, който е обективен, може да прецени – какво съм казал аз, кога съм го казал и как съм го казал. И какво е изрекъл Кличко. Сравнението ясно показва кой какъв е. Видя се кой е простакът!
Най-важното за мен е, че получих страхотна подкрепа от българите. Иска ми се и занапред да е така. И най-голямото ми разочарование е, че не успях да зарадвам тези, които стояха зад мен с цялото си сърце и душа. Вярвам, че ще го направя. Ние, българите, сме корави хора и никога не се предаваме. Болно ми е, че у нас се намериха хора, които ме критикуваха яростно, сякаш съм излязъл на ринга да се бия от името на друга държава. Но още по-важно е, че силно вярвам, че отново ще имам възможност да представям България на най-високо равнище и да се бия като българин.

 

error: Съдържанието ни е авторско!