Кметът на Мариупол е хоспитализиран, в града назрява бунт

Във връзка с влошеното здравословно състояние на Юрий Хотлубей (кметът на Мариупол), на 20 октомври той е бил хоспитализиран за стационарно лечение, предаде «Звезда».

Първият заместник на кмета Генади Митрофанов също отсъства – той е в отпуска. Това съобщава официалния сайт на общината.

Същевременно жителите на града съобщават, че Мариупол е пред бунт, тъй като случаите с мародерство от батальоните на Националната гвардия са зачестили.

В село Павлопол (Новоазовски район) неизвестни под прикритие на бойци от полка «Азов» системно се занимават с грабежи, насилие и дори убийства.

Също така се съобщава, че се увеличили случаите с отвличане на мирни граждани. По информация на местните жители, тези дни са погребани 19 души, като телата им са били намерени в промишлената зона.

Вероятно влошаването на здравословното състояние на Хотлубей се дължи на  всичките тези обстоятелства. Междувременно се съобщава, че МВР на Украйна зае трета линия на отбраната на Мариупол. При това, щабът на отбраната уверява, че в града обстановката е спокойна, а залповете, които са чули в нощта срещу 20 октомври местните жители, по уверенията им, са били в резултат на учебна стрелба.