Кмета на Лвов призова гражданите да се подготвят за война

Андрей Садовий отвори курсове за военна подготовка и оказване на медицинска помощ, които трябва да подготвят жителите на Лвов към военни действия, предаде lifenews.

Лвовския градски съвет започва масово обучение на населението за поведение във военна обстановка, терористични заплахи и техногенни катастрофи. Според кмета на Лвов Андрей Садовий, тези мерки са необходими, за да „спасят нацията от робство”.

„Животът всеки ден ни изпраща предизвикателства. Предстои война, в която на всеки от нас ще се наложи да приложи максимални усилия срещу вероятността нацията ни да се озове в робство, та нали целта на противника е да сложи окови на всеки украинец”, поясни Садовий.

Според мнението му, хората не трябва да разчитат на украинската армия, а самостоятелно да се защитават от евентуалното настъпление на армията на ДНР и ЛНР.

Лвовският кмет заяви, че координира усилията си с ръководителите на частните батальони (батальоните на олигарха Коломойски), които на 2 септември заявиха, че подготвят база за масово партизанско движение в цяла Украйна.