Кличко: не връщайте билетите, ще се бия с Пулев

Владимир Кличко призова феновете си да не връщат закупените билети за мача срещу Кубрат Пулев. Световният шампион по бокс в тежка категория беше категоричен пред украински медии, че ще има двубой на 15 ноември в Хамбург, предаде pressadaily.bg.

„Ще се бия с Пулев в „О2 арена“ и всички продадени билети за първоначалната дата 6 септември ще важат“, обяви украинецът. Според него в момента се наблюдава уникална ситуация – нито един привърженик не се е опитал да си получи парите за провалената среща, въпреки че по закон това е възможно. Кличко отложи срещата заради контузия, която твърди, че е получил в бицепса по време на спаринг.

Цените на билетите варираха между 57 и 700 евро в различните зони на 16-хилядната зала. Те бяха разпродадени седмици преди първата дата 6 септември. В момента на сайта eventim.de (ивентим.де), който държи правата за онлайн предлагане, няма свободни пропуски.

Проблемът на българските фенове обаче не е свързан с предварително купените места в залата, а с платените самолетни и автобусни билети, както и с резервациите за хотел. Фенове на Кобрата се оплакаха, че са загубили между 500 и 1000 лева.

Кличко демонстрира изключително унизително отношение към спортист №1 на България за 2012 г., след като му отпусна само 2 безплатни места в „О2 арена“. Така нашият боксьор трябваше да плати значителна сума, за да влязат близките му.

Все още не е разрешен и проблемът с журналистическите акредитации. На всички родни медии бяха отказани пропуски с изключение на Нова телевизия, която ще предава мача.