Киркоров към участниците в „Евровизия“: посветете изявите си на Самойлова

Руската поп звезда от български произход Филип Киркоров ще помоли участниците в „Евровизия“ да посветят изпълненията си на конкурса в Киев на Юлия Самойлова, която получи забрана да влиза в Украйна, съобщи RT

„Това естествено е прекалено. Това е несправедливо. Изобщо бих искал да предложа на своите колеги, които не са равнодушни към жестокостта и човешкото унижение на хората, да се подпишат с мен под моето обръщение към всички участници в „Евровизия“, към всички хора, които ще излязат на сцената в Киев, и да кажат преди изпълнението си само една, но много важна фраза: „Тази песен се изпълнява в чест на Юлия Самойлова, момиче-инвалид, от което тук се страхуват“, каза Киркоров, цитиран от Интерфакс.

Той отбеляза, че е помолил адвоката си да подготви текста, който той иска да изпрати до всички участници.

По-рано днес,Службата за сигурност на Украйна (СБУ) забрани на руската певица Юлия Самойлова, която бе избрана да представи родината си на тазгодишната „Евровизия“ в Киев, да влиза на украинска територия за период от три години.  Забраната бе наложена, тъй като изпълнителката е посещавала Крим, след като полуостровът се присъедини към Русия през 2014 година.

Юлия Самойлова е родена в Cеверна Русия, в Република Коми. На 13 години става инвалид първа група. Придвижва се с помощта на инвалидна количка.