Кийра Найтли е кръстена на руска фигуристка

Кийра Найтли е кръстена на руска фигуристка

Публикувано от:

Кийра Найтли разкри, какво стои зад необичайното ѝ име. Бременната британска актриса сподели, че уникалното ѝ име се дължи на грешка в изписването.

Майката на Найтли случайно написала името й погрешно, когато я регистрирала след раждането. Холивудската звезда трябвало да се казва Кайра, като майка ѝ искала да я кръсти на руска състезателка по кънки на лед.

Кийра споделя в новия брой на ELLE: „Майка ми не е много добра в английския правопис и ме е записала случайно „Keira“, вместо „Kiera“. Тя продължава да разказва: „Баща ми като видял името се учудил доста, но все пак двамата решили да не променят правописната грешка.“

Наскоро колежката на Кийра – Сиена Милър сподели в интервю, че смята, че Найтли ще бъде „перфектна“ майка, защото обича да нарушава правилата.

Самата Кийра споделя: „Аз винаги съм мразела идеята, че децата трябва да бъдат възпитавани по шаблон и да носят определени дрехи в училище. Ако искат да носят саксия на главата си, нека го правят, щом са щастливи.“ В момента актрисата е номинирана за „Оскар“ за ролята си в хита „Игра на кодове“.