Киев призна: Нямаме доказателства за присъствието на руска армия в Донбас

Украинските власти не разполагат с правно доказателство за присъствието на редовна руска армия в Донбас, заяви украинският заместник-министър за окупираните територии Георги Тука, цитиран от РИА „Новости“ и Руски дневник.

„Все още не можем, въпреки всички усилия, да докажем незаконно присъствие на редовна руска армия в Донбас“, каза той пред електронното издание на „Апостроф“.

„Може да се окачваме с по сто нашивки на ден, но това не е решение на проблема. Това е абсолютно чисто емоционално. Такива неща могат да си позволят само депутатите, работещи за своя електорат. Да го мамят. Да го манипулират“, добави Тука.

Властите в Киев многократно са намеквали за наличието на руски войски в зоната на конфликта в Донбас, но до сега не са представили доказателства. В допълнение, Украйна обвини Русия за провеждане на „хибридна война“. Москва на няколко пъти отхвърли обвиненията, като подчерта, че Русия не е страната, която подържа конфликта и многократно настоя за стриктното прилагане на минските споразумения.