Киев започва да прилага идеята на Хитлер – замяна на кирилицата с латиница

Санта Клаус заменя Дядо Мраз, английския език може да стане втори официален, а предложението на Хитлер кирилицата да се замени с латиница, за да се намали „руското влияние“ може да стане факт 70 години по-късно.

Лвов е един много красив украински град, който през вековете, както голяма част от западна Украйна е бил под влиянието на Полша, Австро-Унгария и Католическата църква. В онези времена, както и сега, разположената между Европа и Русия страна условно винаги е била „разчекната“ между великите сили от двете страни. Докато Екатерина II, например, основава градове като Луганск и Днепропетровск, а Александър II, царят освободител, в чиято чест пред нашия Парламент стои негов красиви паметник, който е най-добрата творба на италианския скулптор Арналдо Дзоки, е основал градове като Донецк.

Лвов Полша счита за свой анклав. Той е част от териториите, които през годините Полша е имала силно влияние. За това украинския език, който е руски, има осезаеми примеси и от полския език. Сега новата власт в Киев не спира да изумява с глупостите си. Властите обмисляли в Лвов и Лвовска област кирилицата да бъде забранена и да се използва латинска азбука.

По-рано Петро Порошенко пък искаше да направи английския език втори официален. Това се случва в страна, от която идват корените на руската империя, в която живеят над 20 млн. руснаци и която дължи много от териториите си именно на Русия. Последната глупост, с която правителството ще се занимава била да се изкорени „злия Дядо мраз“ и хората да започнели да го наричат „Санта клаус“ (по европейски и американски). Ето с това, докато украинците вече започват да се бунтуват и срещу новия олигарх, който им натресе Вашингтон и се чувстват все по-отчаяни, след като най-накрая и те разбраха, това което всички знаеха, въпреки лъжите – Украйна няма място в ЕС се занимава киевската дружинка във Върховната рада. Но, колкото и смешно да звучат подобни откровени простотии, това е само началото на културната диверсия и подмяна в Украйна.

Какъв Дядо Мраз, какъв Санта Клаус, по дяволите, жителите на Украйна вече протестират, защото стояха няколко месеца без отопление и топла вода. Не е вярно, че в Западна Украйна живеят слабоумници, които са готови да разцепят държавата си (както се случи), да избиват иначемислещите в Югоизтока, да подарят златния резерв на Украйна на САЩ и не на последно място – не е вярно, че в Западна Украйна хората подкрепят възраждането на култа към изверга Бандера и неонацизма. Всичко, което ни се натрапва от медиите е една голяма лъжа, която хваща дикиш само сред масовата публика, която дори не знаеше, че кризата в Украйна започна още през 2009г., а не защото изведнъж Виктор Янукович стана „антиевропеец“, какъвто не беше, когато пръв поиска Украйна да се присъедини към НАТО и когато доведе до финална фаза асоциацията на Украйна с ЕС. Бе свален „защото“ предложи да се изчака с асоциацията. Причините бяха други, но сме ги коментирали много пъти.(виж: Кога Петро Порошенко стана „добър олигарх“).

Нека не забравяме, че в Украйна живеят и много българи, а тъй като за разлика от Съединените щати и България има своето културно влияние в Украйна в своята история. Не случайно съществуват градове като Болград, столицата на бесарабските българи, където чрез законови промени Виктор Янукович направи българския език официален.

Още малко ще се нагледаме на простотиите на новата олигархия в Украйна. Старата си отиде, но и тази ще си отиде бързо.Най-накрая македонизма намери своя достоен конкурент…вие чухте ли, че според последните изследвания на украинските учени буда е бил украинец?

Шоковата доктрина на МВФ, изгубените и последни илюзии, че някой някога искал Украйна в ЕС, предстоящия фалит и всички други фактори, които задълбочават социалната и икономическа криза в Украйна крещят все по-силно: Украинци, бяхме излъгани, да изметем и тия олигарси!

Весела Коледа, клети украинци!
/alterinformation/