Киевски полицаи задържаха шофьор на BMW – взели символиката на М-серия за руското знаме

Украинските органи на реда използваха сълзотворен газ срещу шофьор, който според тях е поставил руското знаме на волана на автомобила си, съобщи телевизия „Звезда“. Както стана ясно по-късно, украинските полицаи са взели знака на BMW M-серия за руския флаг.

В украинските медии водачът на „злополучния“ автомобил е представен като опасен нарушител, при това „почитател на руския трикольор“.

Нищо не подозиращият шофьор през цялото време се опитвал да разбере причината, поради която е бил задържан, както и повода за грубото отношение към него. Символиката, която не се понравила на украинския патрул, е просто знак на автомобилите BMW M-серия, и няма нищо удивително в това тя да е разположена на волана на возилото.

Началникът на украинското МВР Артьом Шевченко обаче, не е на същото мнение.

„Интересен детайл. Този същият опасен нарушител на реда, който се оплака от прокуратурата от противозаконното използване на специални средства от патрулните полицаи, се оказа почитател на „руското знаме“, което е поставил на волана си. Очевидно, за да му се любува постоянно“, пише Шевченко в социалната мрежа.

След като потребителите на Фейсбук се възмутиха от лъжливите обвинения, началникът на украинското МВР изтри публикацията си и публикува нова. „А на волана му руското знаме ли е или корпоративният знак на М-серия на BMW? Там все пак не е синя, а бяла лента“.

Там обаче лентата е светлосиня, а не бяла, затова поредната провокация на украинските органи на реда не се получи успешна…