Кери и Лавров се договориха да се постараят паузата в междусирийските преговори да бъде кратка

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров се договориха да предприемат усилия, за да бъде максимално кратка паузата в междусирийските преговори, заявиха в руското външно министерство, предаде ТАСС.

Лавров и Кери са се договорили за съгласуване на съвместните действия за доставките на хуманитарна помощ в блокираните райони на Сирия по въздушен път, отбелязаха още в руското външнополитическо ведомство.

Кери заявил, че по време на последния си разговор с Лавров е било постигнато разбирателство за необходимостта от обсъждане на въпроса за режима за прекратяване на огъня в Сирия, съобщи Reuters.

Ръководителят на американската дипломация ще участва в конференцията на страните-донори на Сирия, която ще се проведе в Лондон.

Кери се надява, че междусирийските преговори в Женева ще бъдат възобновени през февруари и този срок няма да се променя, пише той на страницата си в Twitter.

Държавният секретар на САЩ отбелязва още, че правителството на Сирия трябва да прекрати ударите в районите, които са под контрола на опозицията и да гарантира доставките там на хуманитарна помощ.