Камерън: Екстремистката идеология не е истинския ислям

В първата си реч след терористичните нападения, извършени във френската столица от радикалната групировка „Ислямска държава“, премиерът на Великобритания Дейвид Камерън определи като „епидемия“ екстремизма и подчерта, че „не е добре“ да се каже, че няма връзка с религията на мюсюлманите, пише британският вестник The Daily Express, цитиран от „Фокус“.

„Не е добре да се каже, че ислямът е религия на мира и след това да се отрече всякаква връзка между него и екстремизма. Защо? Защото екстремистите сами се идентифицират като мюсюлмани“, заяви Камерън, като не пропусна да подчертае, че „екстремистката идеология не е истинския ислям“. Министър-председателят на Обединеното Кралство отбеляза, че „от Тунис до улиците на Париж“ терористите оправдават действията си с едни и същи претенции, мотивирани с вярата им.

Коментарите на Камерън бяха допълнени от обещание за използването на военна сила и по-строги закони, чрез които да бъде предотвратена терористична атака на британска земя, подобна на тази, която сполетя французите.

error: Съдържанието ни е авторско!