„КАМАЗ-МАСТЕР” СПЕЧЕЛИ РАЛИ „ДАКАР”

ВАЛПАРАИСО. Екипажът на Андрей Каргинов от  руския отбор „КАМАЗ-мастер” стана победител в рали „Дакар” 2014 в клас „Камиони”. Преди заключителния етап, който се проведе в събота и завърши в чилийския град Валпараисо, руснакът водеше пред холандеца Жерар де Рой с не повече от седем минути, отбелязва агенция РИА „Новости”.

На 90-ия километър от специалния участък в последния етап китайският пилот Чжоу Йонг катастрофира и блокира трасето, поради което руснакът загуби много време.

След финала организаторите решиха да възстановят на Каргинов загубеното време, и това му бе достатъчно, за да излезе начело. Де Рой се класира втори, като изостана от руснака с 3 минути и 11 секунди.

Трети в общото класиране стана екипажът на Едуард Николаев („КАМАЗ-мастер”). Дмитрий Сотников и Антон Шибалов, други състезатели от руския отбор „КАМАЗ-мастер”, заеха четвърто и пето място.
През последните 14 години руснаците са побеждавали в рали „Дакар” 11 пъти в клас „Камиони”, а през цялата история на ралито са записали 12 победи в същия клас, което е най-добрият резултат сред всички страни-участники в автомобилното състезание..