Как става записването в редиците на опълчението в Украйна

Как става записването в редиците на опълчението в Украйна

Публикувано от:

Ето как става записването в редиците на опълчението в Югоизточна Украйна.

Народното опълчение на Донецката Република обявява набирането на доброволци и разяснява как става встъпването в редиците на опълчението.

Мобилизационната възраст е от 20 до 55 години (за лица над 45 години се изискват допълнителни физически тестове, доказващи отлично здравословно състояние).

Приемат се граждани на Донецката Народна Република, но и граждани от цял свят, притежаващи украински паспорт и документи. Гражданите, които искат да се запишат като доброволци в редиците на опълчението е нужно със себе си да носят:

Паспорт, средства за поддръжка на личната хигиена, долно бельо, дрехи – спортен екип, топли дрехи, непромокаеми обувки, маратонки и термобельо. Гражданите на ДНР е желателно да имат и камуфлаж, дъждобрани и кубинки.

Граждани от Руската Федерация и Евразийския Съюз трябва самостоятелно да стигнат до град Ростов на Дон, откъдето чрез директен автобус може да се стигне до град Донецк (ДНР). За граждани от други европейски държави важи същото – следва да дойдете до град Донецк като предварително се обадите на денонощните телефони, за да ни уведомите и оставите контакти, за да се свържем по-късно с Вас и да ви уведомим кога и къде трябва да се явите в Донецк.

В момента е невъзможно да достигнете директно до Донецк, ако сте извън Русия или държава съседна на Украйна. Следва да си купите билет за международен автобус или полет до Румъния. /билети/. Цялата граница между РФ и ДНР е под контролът на ВС на Новорусия!

Трябва да носите във себе си задграничен паспорт, камуфлаж, високи ботуши или кубинки, мешка или чантичка (побираща поне 4 пълнителя за АК), долно бельо, потници, тениски, чорапи минимум по 3 бр., средства за поддържане на личната хигиена (кърпа, паста за зъби и четка, сапун и кутийка за съхранение, шампоан и тн.), спортен екип и непропускваеми гумени обувки, конец и игла.

Желателно: кожен каиш и колан, плащ, подходящ зимен камуфлаж, сак или раница, спален чувал. Осигурете си не по-малко от 5 хил. рубли (около 130 лв.).

НЕ НОСЕТЕ ВЪВ ВАС ЗАБРАНЕНИ ПРЕДМЕТИ! СНАРЯЖЕНИЕТО ПОЛУЧАВАТЕ НА МЯСТО!

Ако не сте служили в армията не е много добре, но не е и фатално. При пристигането в град Донецк всички доброволци преминават обучение и инструктаж в учебен ц-р на Първа славянска бригада, след това, в зависимост от опита, знанията и уменията ще бъдете разпределени.

Денонощни телефони на главнокомандващите на народното опълчение в Донецк:

+38-099-445-63-78;
+38-067-145-14-99;
+38-094-912-96-60;
+38-062-213-26-60;
+38-062-213-32-79

Ако искате да служите като медик:

099-454-96-18

067-668-06-79

Телефони за лица, живущи на територията на РФ:

+7 (499) 709-89-06

Източник: internationalist.blog