Как да покорите руска красавица

Счита се, че рускините са много красиви. Освен това, те са отлични домакини, грижливи майки и верни приятелки. Затова няма абсолютно нищо странно във факта, че мъже от цял свят искат да се запознаят с руски момичета. Но, както и във всяка друга нация, рускините си имат свои особености, които, ако не се знаят, могат да създадат проблеми в отношенията.

Запознанството

Най-добре е запознанството с руско момиче да бъде в компанията на приятели. Ако мъжът бъде представен от някой от нейното обкръжение, тя веднага ще се отнася към него с по-голямо доверие, защото принципът „приятелят на мой приятел е и мой приятел“ е един от основополагащите в руското общество.

Ако пък не съществува такава възможност, то може да се запознаете с момиче на улицата или в което и да било обществено място. В този случай най-лесният начин е да помолите за помощ. Кажете, че сте пристигнали от друга страна, въобще не знаете руски и по никакъв начин не можете да намерите Третяковската галерия или Болшой театър. След това я попитайте, какво тя би ви посъветвала да посетите, кои са нейните любими места в този град.

По-добре е запознанството да не започва с поток от комплименти, това може да отблъсне момичето, тя веднага може да предположи, какво искате от нея. Но ако вие огласите някаква разумна молба, то тези разсъждения могат да бъдат избегнати. Отблагодарявайки се за помощта, можете да ѝ предложите да я почерпите чаша кафе, кажете ѝ, че много бихте желали да се сприятелите и да разберете повече за руската култура.

Началото на взаимоотношенията

Ако сте успели да получите телефонния ѝ номер – поздравления, но пак трябва да се държите внимателно и да помните и да спазвате няколко правила.

Не се обаждайте прекалено често или в неподходящо време – рускините не обичат натрапчивите. Не си струва да я питате с кого е и с какво се занимава, по-добре я попитайте за нейното настроение и самочувствие, това ще изглежда като проява на загриженост, а не като опит да бъде контролирана.

Първата среща

По време на лична среща се дръжте учтиво и галантно (това е съвет за общуване с всички момичета, не само с руските). Не забравяйте за добрите маниери и това ще ви се отплати.

Руските момичета не са така феминистично настроени, както европейките или американките, те оценяват положително, когато им отварят вратата, помагат им да си свалят или облекат палтото. Задължително им подарете цветя. За рускините това е много важен момент при ухажването. От подаръците, особено скъпо струващите, на първо време по-добре се откажете, момичето може да си помисли, че искате да я купите. Друг е въпросът, когато плащате сметката в кафето или за таксито.

Ако времето позволява, поканете я на разходка, да ви покаже любимите си места в нейния град. Плавно пренасочвайте разговорите за архитектура и история към по-лични и дълбоки теми. Попитайте я с какво лично тя свързва тези места, разхождала ли се е тук в детството си. Такива спомени обикновено предизвикват позитивни емоции.

Ако пък времето не предразполага към разходки, поканете я на изложба. Тук можете да блеснете вие. За целта просто научете няколко интересни факта и ги споделете в непринуден разговор. Руските момичета обичат образованите и всестранно развитите мъже, затова такава малка хитрост може да се окаже от полза.

Особеностите на руските девойки

Руските момичета, особено тези в големите градове, са независими и амбициозни, не отстъпват на мъжете по интелект и кариера, но за тях семейството е много важно. Затова, с по-големи шансове са мъжете, настроени за по-сериозни и продължителни отношения.

Рускините винаги се грижат за себе си: прическа, маникюр, грим, ефектно облекло – без всичко това една уважаваща себе си девойка няма да излезе на улицата. Затова е по-добре срещата да бъде договорена поне от предния ден. Постарайте се вашият външен вид да бъде съответстващ. Маратонките и облеклото от спортния магазин едва ли ще са подходящи, но пък костюмът и вратовръзката могат да създадат прекалено официална атмосфера. Така че, най добрият избор е smart-casual (непринудено елегантен стил).

За разлика от европейските си съседки, руските момичета никога не се съревновават с мъжете, не се опитват да докажат, че те по нищо не отстъпват на силния пол. Техният девиз е: бъди истинска жена редом с истински мъж. Но не си струва и да се увличате и да се правите на мачо.

Спазвайте тези прости правила и ще можете от собствен опит да се убедите в това, колко прекрасни и удивителни са руските девойки.

Източник: Руски дневник

error: Съдържанието ни е авторско!