Какви филми харесва Путин?

Президентът на Русия Владимир Путин призна, че обича патриотичните филми и лентите, заснети по класически сюжети, съобщава ТАСС.

„Що се касае до моите лични предпочитания, обичам доброто кино. Ние имаме много патриотични филми, посветени на героите ни от Великата отечествена война, стари съветски кинотворби, като в тях много добре е представена класиката“, заяви държавният глава на заседанието на медиафорума Общоруски народен фронт.

Путин нарече шедьовър филма „Война и мир“ на Сергей Бондарчук. Той отбеляза, че и чуждестранните продуценти се обръщат към класическите руски сюжети, като напомни за британското производство на „Война и мир“. „Гледах сериала и той ми хареса. Британците успяха да усетят руската душа, епохата и дълбочината на мисълта на Толстой!“

Говорейки за своите пристрастия в киното, Путин спомена и филмите на Станислав Говорухин, които „могат да бъдат гледани безкрайно много пъти“. Според държавника в изкуството като цяло, и в киното в частност, „най-главното нещо са доброто начало и любовта, любовта в най-широкия смисъл на думата“.

По време на форума Владимир Путин се изяви и като преводач от немски език, отбелязва ТАСС. В хода на дискусиите се оказа, че в срещата на медиите участва и немски представител, който получи възможност да се обърне към държавния глава. Но бе невъзможно да се осигури бърз превод от немски език. Путин намери изход от ситуацията, като преведе на участниците във форума въпросите на германския им колега. Преводът беше последователен и се съпровождаше от аплодисментите на присъстващите.