Кадиров: Чеченският футболен клуб ще купи Тарасов заедно с глобата

Чеченският лидер Рамзан Кадиров съобщи, че футболният клуб „Терек“ в Грозни е готов да купи заедно с глобата футболиста Дмитрий Тарасов, който се появи в мача на Лигата на Европа с тениска с лика на руския президент, предаде РИА Новости.

„Убеден съм, че Дмитрий извърши постъпка, достойна за истинските мъже! Затова футболният клуб „Терек“ реши, че такъв патриот на Русия не може да бъде оставен сам с проблемите. „Терек е готов“ да купи играча заедно с глобата. Ако това предложение е неприемливо за Дмитрий и „Локомотив“, то нашият отбор предлага да плати глобата със свои средства“, пише Кадиров в Instagram.

Президентът на Чечня отбеляза още, че футболистът „не е правил никакви изказвания и не се е опитвал да обиди противниковия отбор“. Той подчерта, че, въпреки липсата на решение на УЕФА, „Локомотив“ вече е глобил Тарасов.

Кадиров предложи на футболиста да се присъедини към отбора „Лидер-63“, в който се включват „най-уважаваните и почетни хора“. В този отбор играчите играят с тениски с лика на Владимир Путин.

„Всяка година отборът провежда мач със звездите от световния футбол! Вратите в „Лидер-63“ за теб са отворени“, подчерта Кадиров.