Кадиров осъди двойните стандарти на Запада в борбата с тероризма

Чеченският президент Рамзан Кадиров осъди двойните стандарти на Запада в борбата с тероризма и определи като недопустимо оскърбяването на пророка Мохамед и чувствата на вярващите мюсюлмани, предаде ТАСС.

„Ние приветстваме единодушното осъждане на тероризма от лидерите на световните държави в Париж. Но кой именно тероризъм осъдиха те? Тероризмът в света или този във Франция?“, написа Кадиров на една от страниците си в социалната мрежа, коментирайки шествието в Париж в памет на жертвите от терористичните актове във френската столица. Демонстрациите, състояли се във всички големи градове в страната, събраха почти 4 милиона души.

„Защо президентите, кралете и премиерите нито веднъж не оглавиха марш във връзка с гибелта на стотиците хиляди афганистанци, сирийци, египтяни, либийци и иракчани? Защо те мълчаха, когато в Грозни взривиха Дома на правителството, когато взривиха трибуните на стадиона и загинаха всенародно избраният президент Ахмат-Хаджи Кадиров и неговите съратници, когато превзеха училището в Беслан и заложниците в Дубровка, когато през декември превзеха Дома на печата и училището в Грозни, в резултат на което загинаха и пострадаха повече от 50 души?“, отбеляза още Кадиров.

Според него не трябва да се обезопасяват Париж, Лондон, Мадрид и другите столици, ако целият свят не осъди „тези, които отглеждат и във вид на подкрепа на опозицията снабдяват с оръжие и пари терористите в редица страни“.

„Аз съм най-отявленият враг на терористите в света! Борбата с тероризма е целта в живота ми! Но не ми харесва, когато имитират такава борба. Аз еднозначно осъждам убийството на невъоръжените хора в Париж. Въпреки това обаче, аз не съм сигурен, че към тези събития нямат отношение някакви влиятелни сили. Не е ли това планирана акция за разпалване на антиислямските настроения или опит за отвличане на вниманието от друг назряващ глобален проблем?, подчерта още чеченският президент.

Кадиров заяви, че никому не е позволено да обижда и оскърбява пророка Мохамед, дори и това да струва живота му. „Мюсюлманите не рисуват портрети на пророка, не Го показват във филми. И още, ако ние досега сме си мълчали, това не означава, че не можем да вдигнем милиони хора в цял свят на протестен марш срещу тези, които оскърбяват религиозните чувства на мюсюлманите“, отбеляза още чеченският лидер.