Кадиров към терористите от „Ислямска държава”: Ще ви унищожим!

Кадиров към терористите от „Ислямска държава”: Ще ви унищожим!

Публикувано от:

Президентът на Чеченска Република Рамзан Кадиров не закъсня с отговора си на заплахите към руския президент Владимир Путин от страна на ислямистите от групировката „Ислямска държава” (бивша “Ислямска държава в Ирак и Левант”), които са публикували видеозапис, в който заплашват руския президент Владимир Путин, да започнат ислямска война в Чечения и Кавказ, предаде lifenews.

Кадиров заяви, че е готов да отвърне грубо на екстремистите от „Ислямска държава” в отговор на заплахите им към президента Путин.

„Това са хора, които нямат абсолютно никакво отношение към традиционния ислям. Знам как им промиват мозъците и това, което четат и следват не е истинския Ислям. Никъде в Корана не пише това, което те приказват и правят. В Корана не пише, че в името на Алах трябва да се убиват невинни хора, деца, жени, да се изтезават хора, да се унищожават села и градове”, категоричен е чеченския президент.

„Чечения е преживяла първата кампания и втората, а трета няма да има! Ние знаем какво е тероризъм, поради което няма да допуснем подобни неща отново да се случат в нашата република и в цяла Русия. Тези хора от видеото нека само да опитат да ни атакуват, ние ще ги унищожим много преди да направят това. Ще го направим не в Чечения, не в Кавказ, не в Русия, а там откъдето изпращат тези послания. Уверявам всеки, на който дори му  минава мисълта да заплаши Русия, че нашият отговор ще е суров.Няма да дадем дори  възможност да тръгнат към Кавказ, а ще ги унищожим там, където се намират. Ние сме воювали с терористи и знаем как се прави това. Няма да ги чакаме да седнатзад пулта за управление на самолета, а ще бъдат изпратени там, където в момента гният техните братя терористи Хатаб, Абу Валид и други посланици от Запада”, заяви чеченския президент.

Също така, Рамзан Кадиров поясни, че в Руската Федерация има достойни мъже, които са готови да изпълняват всякакви нареждания и да „пречупят гръбнака на врага в неговото собствено леговище, без значение къде се намира то”.

„Ние в Кавказ и като цяло, в Руската Федерация не искаме война, не искаме повече жертви и конфликти. Ние обичаме живота и се радваме на него. Живеем мирно всичките кавказки народи и няма да позволим някой да ни го отнеме”, категоричен бе Кадиров.

Напомняме, че в нощта срещу 3 септември в интеренет се появи видео с послание към руския президент Владимир Путин, в което сирийски терористи заплашват Русия с нападение на Чечения и целия Кавказ, с цел те да ги „освободят” в „името на Алах”. В записа има превод с титри на руски език, а на моменти се чуват коментари на руски език.