Кадиров за легализацията на гей браковете: „Последният ден на Помпей“

Лидерът на Чечения Рамзан Кадиров  сравни легализирането на еднополовите бракове в Германия с последния ден на Помпей и призова за укрепване на семейната институция, съобщи Руски дневник.

Коментарът му бе направен, след като Бундестагът прие закон за еднополовите бракове. Документът, който дава на хората с нетрадиционна сексуална ориентация да регистрират официално отношенията си и да осиновяват деца, не бе подкрепен от германския канцлер Ангела Меркел.

„Прочетох една новина от Бундестага на Германия, видях реакцията в залата и си помислих, че това е последният ден на Помпей. Убедени сме в точно обратното – трябва да се стремим към укрепване на семейната институция. Няма и никога няма да има алтернатива на семейството“, написа Кадиров на страницата си в Instagram.

Чеченският лидер отбеляза, че в крепкото и здраво семейство растат морално устойчиви, порядъчни, уважаващи родителите си и любящи родината хора.

„Анализ, проведен по моя поръчка, показва, че повечето от младите хора, извършили тежки престъпления в Чечения през последните години, са израснали в непълноценни семейства“, допълни той.

Кадиров съобщи още, че е се срещнал с представители на религиозната и държавната власт в Чечения, за да обсъдят мерките, нужни за да се намали броят на разводите.