Кадиров: В думите на Путин не могат да не се вслушат и приятели, и врагове

Речта на Владимир Путин на 70-тата сесия на Общото събрание на ООН ще слушат внимателно всички световни лидери, убеден е чеченският президент Рамзан Кадиров, предаде РИА Новости.

„Днес стои въпросът, да бъде или да не бъде единното световно общество, мирното сътрудничество между страните и регионите. Или светът ще продължи да върви към разделение, продължителни военни и икономически кризи“, коментира ситуацията Кадиров във Facebook. Основната опасност, според него, изхожда в момента от Близкия Изток, и именно руският президент може да изиграе положителна роля в разрешаването на този въпрос.

„САЩ и западните страни под предлога за подкрепа на сирийската „опозиция“ и борба с тероризма допринесоха за появата на огромната терористична организация „Ислямска държава“. ИД разрушава страни, унищожава хиляди за нищо не виновни хора. Руският президент призова Запада да се откаже от идеята за сваляне от власт на Асад и да бъде проведена реална борба срещу ИДИЛ“, пише Кадиров.

Той отбелязва, че Русия и Запада до този момент не са постигнали единно мнение за възможния вариант за разрешаване на конфликта в Близкия Изток, но в тези конфликтни условия Путин успя да убеди „трезво мислещите световни лидери в това, че е необходимо сътрудничество и обединяване на усилията срещу ИДИЛ“. По този начин, пояснява Кадиров, е създаден единен информационен център за събиране и анализ на информацията за военната обстановка на територията на Сирия, който ще се превърне във важен резултат по пътя на обединяването на Близкия Изток срещу ИД.

„От трибуната на ОС на ООН руският президент ще каже думи, в които е невъзможно да не се вслушат нашите приятели и врагове“, обобщава чеченският лидер.