И Мариупол под обстрел, има жертви (обновена)

И Мариупол под обстрел, има жертви (обновена)

Публикувано от:

Артилерийски обстрел се води в околностите на Мариупол. Ударени са жилищни квартали. Ситуацията в града е напрегната. Сражения се водят между украинските военни и опълченците в района на един от украинските блокпостове, съобщи „Звезда“, позовавайки се на областния управител на мариуполското МВР Вячеслав Аброскин.

В резултат на обстрела са загинали 10 души, а 46 са ранени и откарани в градската болница. Сред ранените има деца. В момента информацията се уточнява. Милицията на града е вдигната по тревога. На мястото на обстрела работи следствено-оперативна група. Очевидци разказват, че в района на Киевски пазар е загинало цяло семейство: майка, дете и баща. В района няма вода и електричество, известно врече бе прекъсната и мобилната връзка.

„В този момент се връщах от пазар, паднах на земята, а наоколо летяха осколки“, разказва местна жителка, свидетел на обстрела.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=X5TFXLocXBM[/embedyt]

Последна информация от деня:

Силите на Новорусия влизат в Мариупол, украинската армия се оттегля, съобщава Русвесна.ру.

Това пише в блога си Руслан Тамиргалиев, бивш заместник министър-председател на Република Крим. Думите са му потвърдени от командира на украинския полк Днепър-1, базиран в Мариупол.

“До Крим остават 280 км”, добавя Тамиргалиев.

В града е паника, говори се, че украинския батальон Азов се е разбягал.

мариупол1 мариупол-