Историята на момченцето, което просълзи Румен Радев по време на церемонията

Историята на момченцето, което просълзи Румен Радев по време на церемонията

Публикувано от:

Александър, така се казва детето, което днес прикова вниманието към себе си по време на церемонията по предаване властта на президентите. Момченцето се приближи до Румен Радев, подаде му голяма картина с лика на Левски и му прошепна нещо. Какво си казаха детето и новият президент, остана тайна от камерите.

БЛИЦ се свърза с бащата на момченцето – Атанас Стефанов, който се оказа зам.-председател на сдружението “Приятели на Русия и православния свят”.

Ето какво разкри той:

“Картината е рисувана специално за Румен Радев и това е по желание на сина ми Александър, той е на девет години, но го харесва много. На 3-годишна възраст Александър подари книжка Цар лъв и един старинен часовник на тогавшния патриарх Максим. Просто така реши, спонтанно. На 4-годишна възраст посрещна руския патриарх пак в храм “Александър Невски”. Тогава му подари детска книжка български народни приказки.”

Логично е да възникне съмнението доколко е била спонтанна реакцията на момченцето, но бащата твърди, че детето просто така расте – с душа, отворена към света и това, което се случва.

“Синът ми гледа много руски филми, предавания и винаги си е мечтаел да имаме такъв силен президент като Путин и мечтата му на практика се сбъдна с ген. Радев”, разказва Атанас Стефанов.

Как възниква идеята детето да подари нещо на президента?

“Александър беше това лято в Копривщица и оттам си купи една чинийка на Васил Левски с надписа “Дела са важни, а не думи!”

Един ден я гледаше и каза – тате, трябва да му подаря на ген. Радев картината с Васил Левски. Това и каза синът ми на Румен Радев: “Г-н президент, връчвам ви тази картина на Левски и да следвате заветите му за чиста и свята република!”