„Ислямска държава“ пое отговорност за атаките в Чечения

Терористичната групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за нападенията над руската база в Чечения, предаде РИА „Новости“

Известието идва от разузнавателната група SITE, която наблюдава интернет-комуникациите на терористите, цитирани от „Франс прес“.

В Росгвардия изявлението се приема като свидетелство за това, че Русия е сред челните редици в борбата с международния тероризъм.

„Шестимата военнослужещи, загинали в резултат на нападението, до последно изпълняваха своя дълг. Нападателите бяха ликвидирани. Бойците на Росгвардия доказаха, че противодействат успешно на терористичните заплахи и подсигуряват спокоен живот на руските граждани“ – заявиха от Министерството.

Шестима нападатели атакуваха военната база на руската Национална гвардия в близост до село Наурская в петък (24 март) рано сутринта. При терористичния акт загинаха шестима военнослужещи и още трима бяха ранени.

По данни на чеченския лидер Рамзан Кадиров, нападателите са искали да завземат съхраняваните в базата оръжия. Двама от терористите са жители на Ростовската област, един от Волгоградската и трима са от Чечения.