Ислямисти заплашват Путин с война (ВИДЕО)

Ислямисти заплашват Путин с война (ВИДЕО)

Публикувано от:

Ислямистите от групировката „Ислямска държава” (бивша “Ислямска държава в Ирак и Левант”) са публикували видеозапис, в който заплашват руския президент Владимир Путин, да започнат ислямска война в Кавказ, предаде РИА Новости.

На клипа джихадист говори от кабината на изтребител и автомобил на територията на превзетото от ИДИЛ военно летище в Табак, сирийската провинция Рака.

В частност, той твърди, че „джихадистите възнамеряват да освободят Кавказ в името на Аллах”. Видеозаписът е придружен с превод на руски език.

“Това послание е към теб Путин. Това е твой самолет, който ти си изпратил на Башар, а ние ще ти го върнем. Помни това! Тронът ти се клати и е под заплаха. Той ще падне, когато ние дойдем при теб с помощта на Аллах. Вече сме на път с помощта на Аллах”, казва още ислямистът.

Също така, в записа ислямистите наричат Башар Асад свиня и заявяват, че скоро те ще пристигнат при сирийския президент със самолети. Освен това, ИДИЛ заплаши сирийския президент Башар Асад да започне война с правителствените сили, но този път още по-ожесточено във въздуха. В края на август „Ислямската държава” превзе летището в Табак. В ръцете на групировката попадна тежко въоръжение, танкове и самолети.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=ubk5_lxVQvo[/embedyt]