“Ислямска държава” е гнусен инструмент на САЩ

“Ислямска държава” е гнусен инструмент на САЩ

Публикувано от:

От поведението на САЩ, относно страховете за намесата на Русия в Сирия, става съвсем ясно (не че досега не е било) защо “Ислямска държава” скоро няма да бъде унищожена. И чие изобретение е тя.

САЩ не желаят да се унищожава “Ислямска държава”. Тя е гнусен техен инструмент за разправа с Башар Асад. Това отдавна е известно, разбира се. Но сега някак много неприлично се вижда… Те си я създадоха, те си я пазят.

Може Башар Асад да не е най-демократичния управник, но да разразиш гражданска война с хиляди унищожени човешки съдби, с толкова смърт, само за да свалиш от власт един управник (който между другото управлява от цели 15 години), който не ти е удобен (на корпоративните и стратегически интереси), е меко казано престъпление.

Нима Саудитска Арабия и Катар са демократични страни?!!

Да причиниш такава бежанска вълна в Европа, която ще я затрие, заради собствените си американски интереси, това е върха на наглостта, междудържавния произвол и идиотщина! То не бяха арабски пролети, майдани, цветни революции, граждански войни, ПОТРЕС!

Това мачкане на всички дълго няма да продължи. Все ще се намерят две европейски държави, които ще кажат стига! И ще изговорят истината. Макар и с цената на поредната цветна революция след това…

И тук у нас някакви, назначени от Държавния департамент, мърдат, раздават заповеди, управляват държавата… След четвърт век ще четем за тях в учебниците, че са били колаборационисти със застрашаваща света империя.

Автор: Калина Андролова, “Поглед инфо