Искаме да станем част от РФ – главата на ДНР моли Русия за помощ

Главата на самопровъзгласената Донецка Република Денис Пушилин, представи  пред журналисти обръщение към руския народ и президента на Русия Владимир Путин с молба за присъединяване на югоизточна Украйна към състава на Руската Федерация.

Източник: ИТАР-ТАСС

Пушилин отбеляза, че основанието за присъединяването към състава на Русия е референдумът, проведен в Донецка Народна Република на 11 май.

„В този трагичен за нашия народ момент, ние призоваваме цяла Русия за помощ. Уважаеми Владимир Владимирович и целия руски народ,  народа на Донецка Република се нуждае от вашата всестранна помощ и подкрепа. Ние много се надяваме да получим помощ от братския народ, от братската държава. Ние сме руснаци и заради това, тук, ни убиват. Ние искаме да станем част от Русия”, заяви Пушилин.

По-рано помощникът на президента на Русия Юрий Ушаков съобщи на журналистите, че в Кремъл не е пристигало официално обръщение с призив за помощ от Донецка Народна Република.

„Аз това обръщение не съм виждал, през мен то не е минавало. Но, ако той (главата на ДНР – Денис Пушилин) го е изпратил, значи  най-вероятно, то ще стигне до нас”, отбеляза Ушаков.