Исинбаева се завръща в големия спорт през 2016

Двукратната олимпийска шампионка Елена Исинбаева ще започне участието си в състезания по овчарски скок не по-рано от началото на 2016 г., съобщи спортистката пред ТАСС.

След победата на Световното първенство през 2013 г. в Москва лекоатлетката обяви пауза в кариератаси във връзка с раждането на дете. Исинбаева стана майка през юни миналата година. 32– ​годишната спортистка планира да се завърне в големия спорт и да участва в олимпийския турнир по овчарски скок в Рио де Жанейро през 2016 г.

Сега правя обичайните фитнес тренировки три пъти в седмицата. Не се налага да говорим за никаква спортна форма. До края на тази година ще работим в този режим, а през декември ще има яснота. Или ще кажа, че тялото не ме безпокои и мога да скачам. Ако не — ще мислим” — сподели Исинбаева.

По-рано пресслужбата на ЦСКА обяви, че Елена Исинбаева е зачислена в състава на отбора по лека атлетика на длъжност спортист-инструктор. „Да, завръщам се в клуба ЦСКА. Не искам да правя гръмки изявления, тъй като през тази година не планирам да участвам в състезания”, каза лекоатлетката.

В съобщението на пресслужбата се казва, че на длъжността спортист-инструктор се назначват спортисти с високи спортни резултати във вида спорт, по който се състезават, членове на руския национален отбор и притежаващи разряд не по-нисък от кандидат-майстор на спорта.

Треньорът на Елена — Евгений Трофимов, който неотдавна претърпя инсулт, след оздравяването си ще продължи работата си с именитата лекоатлетка.

Елена Исинбаева е двукратна олимпийска шампионка (2004, 2008 г.), бронзова медалистка от Игрите през 2012 г., трикратна световна шампионка и четирикратна световна шампионка на закрито. В актива на спортистката има 28 световни рекорда.